lunes, 3 de junio de 2013


CAMPIONAT VOLEI. "ESPORT SI, TABAC NO"
Divendres 31 de maig de 2013. Vesprada de 15:00h a 17:00h.
Pati i Gimnàs de l'Escola Hispanidad d'Orba

Per entendre’ns el tabac pot acabar amb la capacitat de practicar esports.
L’exigència física que suposa realitzar determinats esports empitjora notablement el risc de patir trastorns originats pel fet de fumar de forma habitual.

La combinació esforç físic i tabac posa en perill la nostra salut, especialment la dels esportistes joves. Esta comprovat científicament que s'iincrementa la tensió arterial i es produeixen una sèrie de canvis en els vasos sanguinis que afavoreixen l’aparició de problemes cardiovasculars i neurovasculars, que en alguns casos poden comportar gravetat extrema. També està estudiat que el binomi tabac i exercici intens redueix el intercanvi d’oxigen des del pulmó cap els teixits i facilita l’aparició de fenòmens inflamatoris a nivell pulmonar. Per altra banda, també està demostrat que a mesura que augmenta el temps i el consum de tabac (història personal de tabaquisme superior a 6 mesos), baixa el rendiment físic dels esportistes fumadors en comparació amb els no fumadors. Altres anomalies observades i relativament freqüents, poden ser: espasmes bronquials, taquicàrdia, mareig, lipotímia, mal de cap, etc.

La idea de que si fumo i faig esport, contraresto els efectes nocius del tabac és falsa. Ja heu vist que precisament pot passar tot just el contrari.

El tabaquisme és la segona causa de mort a nivell mundial, segons la OMS moren anualment més de 5 milions de persones.
Si us plau. No sigueu imprudents. Deixeu de fumar. Totes aquestes defuncions serien evitables si la gent no fumes. Aquest missatge va dirigit als joves fumadors que practiquen esport i en especial als que juguen a bàsquet a casa nostra. 

NO SIGUEU TAN INNOCENTS I INCONSCIENTS DE SEGUIR FUMANT
Apunts de: En Xavi Aguilar (metge, pneumòleg, aficionat al bàsquet, molt preocupat pels joves que consumeixen el tabac).



FOTOS: 
CAMPIONAT DE VOLEI: 31-05-2013. 1r I 2n d'ESO.











No hay comentarios:

Publicar un comentario